Привет на всички!
А как процедирате в случаите на закупена стока от Румъния , в които румънският доставчик е регистрирано по ЗДДС в Румъния лице, представен му  е документ за регистрация по ДДС на българската фирма- купувач в България /български ДДС номер/ и е издадена фактура с тяхното си ДДС 19 %?
С този документооброт Жечка Ташева вероятно плаща поне едно сто лева на месец...      :cray:
Поне 130 лева ,щото иска фактура...потеже й се виждат малко. Пък и нали сега като споделяме отговорността някак не върви да разходваме средства без съответното документиране.
 Ако клиент донесе 300 фактури голямо писане ще падне
Представи си да донесе не 300, а  близо 3000 броя фактури за покупки за един месец. А сега си представи, че продажбите са около 5000 и  за улеснение са на експортен файл. "Днес, 05.03.2016, Жечка Ташева, с ЕГН..., Управител на Едикаквоситам ми пердаде 3000 фактури за покупки, един файл с разширение txt. на флашка с приложен към него списък/опис/ на хартия за 5000 броя фактури за продажби. Общо 23 кг хартия, окомплектована в  8броя торби"
"Днес 08.03.2016 г. , непосредствено преди началото на банкета приключихме с броенето на документите и съпоставянето на данните в експортен файл за продажби и списъка на документите"  :smile1:
Както се казва...не си бетон когато си недокументиран.
Не, г-н Йорданов. Реално останалите пари или неизползавните  такива се посочват в съответните сметки, респективно в актива на баланса  :smile1:
Аз успях да подам едно уведомление за назначаване, но с цената на дебнене. Просто сайта им сработва за кратко и то от време на време
Да кажем, че става въпрос за заеми от лице, което не е от Европейския съюз, а също и за пари в брой. Има , как да кажа, някои разминавания в част от документите за предоставяне на парите и възможността на страните по заема фактически да си предадат парите.
Здравейте, колеги!
Занимавам се с една фирма тези дни, която преди години, в своя прощъпулник е финансирала дейността си със "заеми". При ревизия миналата година, една част от "заемите" не е призната по обясними причини и се мина на облагане на  укрити приходи. По каналния ред - начислено ддс , корпоративен данък и лихви. Питането ми е как процедирате именно с тази част от заемите, която е приета за укрит приход и която след ревизията очевидно е променила първоначалния си вид в пасива на баланса. Преминаване текущо през сметка за приход от извънреден характер и опит за пласиране на сумата в намаление на данъчния финансов резултат нейде в годишната данъчна декларация или някакво директно заиграване с неразпределена печалба от минали години?
Поднасям извиненията си ако темата е дискутирана вече и благодаря предварително на всеки колега, взел отношение по питането ми.
И аз не разбрах. Кое изтича на 18.09? Отпуск за гледане на дете до две години или 410-ия ден от първия болничен за първото дете?